Wat is een keramische bio-ethanol brander?

Blog

Waarom kiezen voor een keramische bio-ethanol brander van Xaralyn?

Als je op zoek bent naar een sfeervolle open haard zonder de nadelen van een traditionele hout- of gasgestookte haard, dan is een bio-ethanol haard een geweldige keuze. Maar niet elke bio-ethanol brander is hetzelfde. De keramische bio-ethanol brander van Xaralyn biedt tal van voordelen ten opzichte van normale branders. Wat maakt deze branders nu zo speciaal, en waarom zou je voor dit veilige en efficiënte systeem kiezen?


Wat is een keramische bio-ethanol brander?

In tegenstelling tot standaard bio-ethanol branders, zijn de branders van Xaralyn uitgerust met een keramische steen. Deze steen absorbeert de bio-ethanol, wat betekent dat de brandstof veilig wordt vastgehouden en gelijkmatig vrijkomt. Dit voorkomt morsen en vermindert het risico op ongelukken aanzienlijk. Traditionele branders kunnen namelijk gevaarlijk zijn als er te veel brandstof wordt gebruikt of als er per ongeluk iets wordt gemorst.




Voordelen van keramische bio-ethanol branders


Veiliger dan traditionele branders

Veiligheid is een van de grootste voordelen van Xaralyn's keramische branders. Bij normale branders kan de bio-ethanol gemakkelijk overstromen of lekken, wat brandgevaar oplevert. Door de bio-ethanol in de steen op te slaan, is er veel minder kans op morsen of lekkages. Bovendien blijft het vuur beter beheersbaar en gecontroleerd.


Het veiligste open vuur

Het keramische systeem zorgt voor een rustige, stabiele vlam. Dit betekent dat er minder kans is op onverwachte opflakkeringen van het vuur. Omdat de brandstof langzaam en gelijkmatig vrijkomt, is er ook geen gevaar voor plotselinge verbranding of vlamuitbarstingen, iets wat bij goedkopere en minder geavanceerde bio-ethanol branders soms wel kan voorkomen.


Gemakkelijk en schoon bijvullen

Dankzij het slimme ontwerp van de branders is het bijvullen van de bio-ethanol eenvoudig én veilig. Met een apart vulgat en een schuifmechanisme zorg je ervoor dat de brander netjes kan worden bijgevuld zonder dat je brandstof morst. Hierdoor vul je niet meer bij in het gat waar de vlammen uitkomen. Het schuifmechanisme geeft extra zekerheid, zodat je de vlammen altijd kunt doven op ieder gewenst moment.


Efficiënt in gebruik

De keramische brander zorgt voor een optimale verbranding van de bio-ethanol. De bio-ethanol verbrand niet langer, maar verdampt. Dit betekent dat je langer kunt genieten van de gezellige vlammen. De branders hebben een brandtijd van 3-4 uur. Daarbij komt ook dat de vlammen schoner branden, wat betekent dat er geen roet of rook vrijkomt.


Waarom kiezen voor Xaralyn?

Als je op zoek bent naar een open haard die niet alleen sfeer brengt maar ook veilig en gebruiksvriendelijk is, dan is de keramische bio-ethanol brander van Xaralyn een uitstekende keuze. Het biedt niet alleen een elegante, moderne oplossing voor verwarming, maar zorgt er ook voor dat je met een gerust hart kunt genieten van het vuur. Geen gedoe met hout of gas, en vooral geen zorgen over de veiligheid.


Met de keramische brander van Xaralyn haal je het veiligste open vuur in huis. Het innovatieve ontwerp met een apart vulgat en schuifmechanisme maakt het bijvullen gemakkelijk en zorgt voor een zorgeloze en veilige warmtebron. Wil je genieten van de sfeer van een haard zonder de nadelen van traditionele systemen? Dan is een Xaralyn bio-ethanol brander de perfecte keuze.


Keramische steen Xaralyn


Het bijvullen van een bio-ethanol haard

Naast de specifieke methode voor Xaralyn haarden, zijn er enkele algemene voorzorgsmaatregelen die je altijd moet volgen:


  • Nooit bijvullen tijdens het branden: Vul je bio-ethanol haard nooit bij wanneer deze nog brandt om gevaarlijke steekvlammen te voorkomen.
  • Laat de haard goed afkoelen: Zorg ervoor dat de haard volledig is afgekoeld voordat je gaat bijvullen. Dit voorkomt ongewenste steekvlammen door onzichtbare dampen.
  • Wacht na het bijvullen met aansteken: Na het bijvullen moet je even wachten voordat je de haard aansteekt, zodat eventuele brandbare dampen kunnen verdwijnen. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is.

Bekijk hier ons assortiment bio-ethanol haarden


Wat te doen bij morsen van bio-ethanol

Als je tijdens het vullen morst, veeg dan de gemorste brandstof direct op met een droge doek en laat het volledig drogen voordat je de brander aansteekt. Dit voorkomt dat gemorste brandstof vlam vat.


Vul tot de maximale vullijn

Vul de brander nooit voorbij de maximale vullijn. Overvulling kan leiden tot hogere temperaturen en oncontroleerbare vlammen, wat het uitschakelen moeilijk maakt. Verwijder overtollige brandstof voordat je de haard aansteekt. 


Bezoek ons experience center voor advies op maat

Voor persoonlijk advies over het veilig en efficiënt bijvullen van jouw bio-ethanol haard, bezoek het Experience Center van Xaralyn nabij Alkmaar. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen bij jouw zoektocht naar de perfecte bio-ethanol haard en om al jouw vragen te beantwoorden.

Heb je nog geen keuze kunnen maken welke haard geschikt is voor jouw situatie? Onderstaand hebben we wat voorbeelden geplaatst ter inspiratie.


Voorbeeld van een ingebouwde Xaralyn bio-ethanol brander met inbouwprofiel

Voorbeeld van een ingebouwde Xaralyn bio-ethanol brander met inbouwprofiel


Voorbeeld van een ingebouwde bio-ethanol unit

Voorbeeld van een ingebouwde bio-ethanol unit


Voorbeeld van een doorkijkhaard met Xaralyn brander L met inbouwprofiel foto: Studiozuyd

Voorbeeld van een doorkijkhaard met Xaralyn brander L met inbouwprofiel

Veilig een bio-ethanol haard vullen, hoe doe je dat?
Blog