Wat is een waterdamp haard?

Blog

De waterdamp haard, een nieuwe trend in huis

Iedereen is bekend met een traditionele open haard. Denkend aan gas, elektrisch, ethanol of hout. Naast deze opties is er een nieuwe trendsetter bijgekomen, de waterdamp haard. In deze blog vertellen we je uitgebreid hoe een waterdamphaard werkt en welke soorten er op de markt zijn.


Wat is een waterdamp haard?

Als je op zoek bent naar een haard die de sfeer en gezelligheid van een traditionele open haard biedt zonder de nadelen van rook, roet of een ingewikkelde installatie, dan is de Xaralyn waterdamp haard een interessante optie. Deze innovatieve haard maakt gebruik van moderne technologie om een realistisch vlammenbeeld te creëren zonder dat er echte vlammen aan te pas komen. Dit wordt bereikt door een combinatie van fijne waterdamp en LED-verlichting, wat zorgt voor een visueel effect dat bijna niet van echt vuur te onderscheiden is. Hiermee kun je genieten van de sfeer van een open haard, zonder de nadelen van verbranding en uitstoot. Bedien de haard met de afstandsbediening op de bank. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact, PLUG and PLAY dus.


Veilig en kind- en huisdiervriendelijk

Een van de grootste voordelen van een waterdamp haard is de veiligheid. Omdat er geen echte vlammen zijn, is er geen risico op brandgevaar. Dit maakt deze haard bijzonder geschikt voor huishoudens met kinderen, huisdieren of mensen die gevoelig zijn voor rook. Ook het houtbed en zelfs de opstijgende waterdamp wordt niet heet. De rook voelt koud aan, dus kleine kinderen kunnen zich er niet aan branden. Enorm veilig dus!


Heeft een waterdamp haard een verwarmingsoptie?

Over het algemeen hebben waterdamp haarden geen verwarmingsoptie. Er zijn modellen die dit wel bieden. We bieden twee soorten waterdamp haarden aan. De Cassette 400/600 of de Albany (dit type is met verwarming).


BEKIJK HIER ONZE HAARDEN  


Waterdamp haard met verwarming - Xaralyn Albany


Eenvoudige installatie

Waar traditionele haarden vaak een schoorsteen vereisen, kan een waterdamp haard vrijwel overal geplaatst worden. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact en water. Dit maakt de installatie niet alleen eenvoudig, maar ook flexibel; je kunt de haard makkelijk verplaatsen of integreren in verschillende ruimtes binnen je huis. 


Waterdamp haarden in verschillende opties

Xaralyn biedt verschillende modellen waterdamp haarden aan, zodat er voor iedere woonruimte een passende oplossing is. Zo zijn er inbouwmodellen die naadloos in een wand of meubelstuk kunnen worden geïntegreerd. Er zijn ook vrijstaande modellen die je eenvoudig overal in huis kunt plaatsen, ideaal voor mensen die flexibiliteit willen in de opstelling van hun interieur. Voor wie de klassieke uitstraling van een schouw prefereert, biedt Xaralyn haarden die gecombineerd kunnen worden met een schouwombouw, waardoor je de traditionele look krijgt met de moderne voordelen van een waterdamp haard.


Benieuwd naar onze waterdamp haard modellen? Je vind ze hier


Zijn er ook nadelen?

Hoewel een waterdamp haard veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. De Cassette haard produceert geen warmte, wat voor sommige mensen een gemis kan zijn. Als je op zoek bent naar een haard die ook je huis kan verwarmen, is de Albany een oplossing. Daarnaast moet het waterreservoir regelmatig (na 6-7 uur) worden bijgevuld om het vlammenbeeld te laten werken. Hoewel dit eenvoudig te doen is, kan het voor sommigen een nadeel zijn omdat het een extra handeling vereist. 


Waterdamp haard rook effect in combinatie met lichtprojectie

Waterdamp haard rook effect in combinatie met lichtprojectie


Voorbeeld van een ingebouwde waterdamp haard unit van Xaralyn

Voorbeeld van een ingebouwde waterdamp haard unit van Xaralyn


orbeeld van een wandhaard met Xaralyn waterdamp haard

Voorbeeld van een wandhaard met Xaralyn waterdamp haard


De voordelen van een elektrische haard
Xaralyn Fire Systems